graphicanews

Ειδήσεις

Fujifilm Konica Minolta

Νέα στρατηγική συνεργασία Fujifilm και Konica Minolta

την 18 Απριλίου, 2024

Η FUJIFILM και η Konica Minolta ανακοίνωσαν στις 15 Απριλίου ότι υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την έναρξη μιας στρατηγικής συνεργασίας που αφορά στους πολυλειτουργικούς εκτυπωτές (MFP), στους εκτυπωτές γραφείου αλλά και στους εκτυπωτές παραγωγής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ταχέως εξελισσόμενη αγορά των πολυμηχανημάτων και των άλλων εκτυπωτών εντύπων απαιτεί προληπτικά μέτρα. Η Konica Minolta και η FUJIFILM Business Innovation εξετάζουν ενεργά μια επιχειρηματική συμμαχία για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους βάσης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός ισχυρού συστήματος εφοδιασμού πρώτων υλών και ανταλλακτικών για τα προϊόντα τους. Οι δύο εταιρείες επιδιώκουν επίσης την επέκταση της συνεργασίας τους και με άλλες επιχειρηματικές συμμαχίες.


Για την ώρα τα τρία κύρια σημεία αυτής της νέας συνεργασίας είναι τα εξής:

1. Επιχειρηματική συμμαχία προμηθειών η οποία περιλαμβάνει τη διερεύνηση σύστασης μιας κοινοπραξίας για τον συντονισμό της προμήθειας πρώτων υλών και ανταλλακτικών.
- H ίδρυση αυτής της κοινοπραξίας τοποθετείται χρονικά στο δεύτερο εξάμηνο του Οικ. Έτους 2024 και την πλειοψηφία των μετοχών θα κατέχει η Fujifilm.

2. Συμμαχία για την από κοινού ανάπτυξη μελανιών (toner).

3. Άλλες επιχειρηματικές συμμαχίες:
- Η συζήτηση και η συμφωνία για άλλες στρατηγικές συνεργασίες που σχετίζονται με το αντικείμενο θα εξεταστούν χωριστά.

Ο Toshimitsu Taiko, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Konica Minolta δήλωσε σχετικά: Έχουμε κοινή κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, οι δύο κορυφαίες εταιρείες θα είναι σε θέση να μεγιστοποιήσουν αμοιβαία τις δυνάμεις τους μέσω αυτής της συμμαχίας. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε ώστε να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα και την ανταγωνιστικότητα, να ενισχύσουμε τις δυνατότητες για σταθερότητα στον ανεφοδιασμό, να αναλάβουμε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, να εξασφαλίσουμε την επιχειρηματική συνέχεια (BCP) και να επιδιώξουμε τη δυνατότητα ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων ως παγκόσμιοι κατασκευαστές.

Στο ίδιο πνεύμα, από την πλευρά του ο Naoki Hama, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FUJIFILM δήλωσε: Οι συζητήσεις για αυτήν την επιχειρηματική συμμαχία είναι τεράστιας σημασίας, καθώς, προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά μας και να επεκτείνουμε την παγκόσμια παρουσία μας ώστε να πραγματοποιήσουμε ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία θα δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο για την ενίσχυση της εφοδιαστικής μας αλυσίδας και την οικοδόμηση μιας ισχυρής επιχειρηματικής βάσης.

Image by rawpixel.com on Freepik